marți, decembrie 16, 2008
luni, decembrie 15, 2008
miercuri, decembrie 10, 2008
Stiluri in microsoft Word
- stilurile de paragraf, care au efecte asupra unui paragraf. Stilurile de paragraf iau in considerare si elemente referitoare la formatarea paragrafelor, cum ar fi spatierea randurilor sau indentarea. In lista de stiluri, stilurile de paragraf sunt scrise ce aldine.
- stiluri de caractere, care au efecte doar asupra unui text selectat.
Stilurile se utilizeaza pentru a realiza rapid aranjarea in pagina a textului si paragrafelor.Fiecare sablon este insotit de o foaie de stil care include stilurile tipic utilizate la crearea tipului de document asociat cu sablonul.
Despre stilurile de formatare
Este posibil să fiti obisnuiti să aplicati toate formatările în mod direct. De exemplu, pentru a formata un titlu, aveati posibilitatea să utilizati butonul Aldin si casetele Font si Dimensiune font. Sau aveati posibilitatea să utilizati casetele de dialog Font si Paragraf, care au mai multe optiuni care ajută la proiectarea textului si la setarea alinierii si spatierii.
Adăugare stil la galeria Stiluri rapide
Este posibil să doriti să creati un stil nou si să îl adăugati la galeria Stiluri rapide, sau să adăugati un stil care nu se afisează în galeria Stiluri rapide, dar îl utilizati frecvent.
Adăugare stil nou la galeria Stiluri rapide
Deti un set Stil rapid este de asteptat să contină toate stilurile de care aveti nevoie pentru a construi un document, poate doriti să creati un stil nou:
- Selectati textul pe care doriti să-l creati ca stil nou.
De exemplu, poate doriti să se afiseze mereu cuvintele Detaliu de afaceri ca Titlu 1 în document. - Pe minibara de instrumente care se afisează deasupra selectiei, faceti clic pe Titlu 1 si Rosu pentru a formata textul.
- Faceti clic cu butonul din dreapta pe selectie, indicati spre Stiluri, apoi faceti clic pe Salvare selectie ca stil rapid nou.
- Denumiti stilul: de exemplu, Detaliu de afaceri, apoi facteti clic pe OK. Stilul creat se afisează în galeria Stiluri rapide cu numele atribuit, gata să fie aplicat de câte ori tastati cuvintele Detaliu de afaceri, sau oricând doriti să formatasi un text ca Aldin, Rosu si Titlu 1.
Mutare stil în galeria Stiluri rapide
În mod ocazional, un stil este eliminat din galeria Stiluri rapide sau nu se mai afisează în lista de stiluri. Când se întâmplă acest lucru, este usor să mutati stilul în galeria Stiluri rapide pentru a fi disponibil spre utilizare.
- Pe fila Pornire, faceti clic pe Stiluri Lansator casetă de dialog, apoi faceti clic pe Optiuni.
2. Sub Selectati stiluri pentru afisare, faceti clic pe Toate stilurile.
Eliminare stil din galeria Stiluri rapide
- Pe fila Pornire din grupul Stiluri, faceti clic cu butonul din dreapta pe stilul pe care doriti să îl eliminati din galerie.
- Faceti clic pe Elimină din galeria Stiluri rapide.
Publicat de Negrutiu la 1:27:00 p.m. 9 comentarii
miercuri, noiembrie 19, 2008
luni, noiembrie 10, 2008
Rigla orizontala din microsoft word
Rigla orizontala este totdeauna afisata la inceputul ferestrei document. Marcatorii de indentare si tabulatorii de pe vrigla orizontala reflecta parametrii stabiliti pentru paragrfulcare contine punctul de inserare.Rigla orizontala din Microsoft Word se foloseste pentru aliniera textelor, a reprezentarilor grafice, a tabelelor si a altor elemente dintr-un document.
Afisarea sau ascunderea riglelor orizontale din ms Word alegand de pe bara de meniu Vizualizare, iar din meniul de Vizualizare alegem Rigle.
Pe partea stanga a riglei avem un dreptungi care se foloseate pentru identarea textului. Tot in partea stanga mai avem si 2 triunghiuri: primul triunghi de sus se foloseste pentru identarea primei linii, cel de-al doilea triunghi se foloseste pentru identare stanga.
In partea dreapta a riglei observam un triunghi cae se foloseste pentru indentarea la dreapta.
Publicat de Negrutiu la 11:43:00 a.m. 0 comentarii
miercuri, noiembrie 05, 2008
Noul presedingte in SUA
Povestea lui Obama a inceput in Hawai, unde a fost crescut de bunicii sai. Barack, al carui prenume inseamna "cel binecuvantat", este vazut de sustinatorii sai ca salvatorul SUA.
Desi nu a avut o ascensiune usoara in politica din cauza diferentelor rasiale, el a compensat prin inteligenta si carisma.
Absolvent de drept la Universitatea din Harvard, el a devenit cunoscut prin faptul ca a fost primul redactor-sef al revistei Universitatii. Aici a cunoscut-o pe Michelle Robinson care urma sa-i devina sotie.In 1996, el a castigat un loc in Senatul statului Illinois si opt ani mai tarziu castiga un loc in Senatul Statelor Unite.
Are gusturi simple. Daca admirati cum cad hainele pe el, aflati ca nu apeleaza la cine stie ce croitor faimos. Poate uneori e prea modest.
A fost inca de la inceputul campaniei, "rasfatatul" presei, cucerita de sarmul sau. In fata reprosurilor privind lipsa de experienta, l-a ales coechipier pe Joe Biden, un senator care exceleaza la capitolul politica internationala.
Ultimele luni nu au fost scutite de probleme - cea legata de al doilea prenume "Hussein", apoi scandalul cu fotografia in care avea un vesmant musulman, ori legatura apropiata cu un pastor prea zelos, care era aproape sa il compromita.
A depasit cu multa stapanire de sine si momentul in care rivalul John McCain, a anuntat ca isi suspenda campania, din cauza crizei economice. "A invatat sa isi asculte instinctul. Este cea mai mare schimbare pe care am vazut-o la el in ultimul an", declara un apropiat, revistei Times. O calitate pe care va trebui sa o foloseasca din plin, in lunile tumultuoase ce vor urma. Barack Obama va deveni astfel cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite si, totodata, primul american de culoare care ocupa functia suprema la Casa Alba, din intreaga istorie a Statelor Unite. Sondajele preelectorale ii dadeau lui Obama un avans de pana la 11 procente in fata rivalului sau republican, John McCain. Cu toate acestea, putini se asteptau la o victorie atat de covarsitoare a taberei democrate: la ora 6:00, ora Romaniei, cand s-au inchis si ultimele sectii de vot din partea continentala a Americii, estimarile CNN aratau ca Obama a castigat 349 de electori, mai mult decat dublu fata de cei 160 de electori ai lui McCain. Entuziasmul a crescut pe masura ce soseau rezultatele favorabile lui Obama, iar candidatul democratilor era din ce in ce mai aproape de Casa Alba. 65.000 de sustinatori ai lui Barak Obama primisera in prealabil bilete pentru eveniment. In primul sau discurs dupa aflarea rezultatelor. Totodata, el a amintit de criza economica si de razboiaiele din Irak si Afganistan, sustinand ca pe americani ii asteapta noi provocari si ca doar impreuna cu implicarea oamenilor simpli SUA va trece peste probleme.Publicat de Negrutiu la 11:26:00 a.m. 0 comentarii
marți, octombrie 28, 2008
Ce este un tutorial?
Tutorial-ul este un proiect ce se adreseaza atat webmasterilor cat si persoanelor care vor sa-si realizeze propriul site. EL este util elevilor care vor sa-si faca un atestatul de informatica in html, sau celor care vor un site pentru firma.
Sursa: click aici
Publicat de Negrutiu la 12:54:00 p.m. 2 comentarii
luni, octombrie 27, 2008
Memoria RAM
De fiecare data cand se introduc memoriile vram trebuie sa asezati placa de baza pe un loc perfect drept pentru ca sa nu se faca o gresala si sa apasati prea tare placuta si sa iasa pe cealalta parte a placii de baza.
Publicat de Negrutiu la 1:04:00 p.m. 4 comentarii
miercuri, octombrie 15, 2008
Aventurile unui tanar ,,tipograf,,!
Aventura incepe ca de obicei in fiecare dimineta la cafea sau la o tigara si la o partida de carti bine meritata pe datorii multe. Ziua incepe cam asa:
Publicat de Negrutiu la 11:16:00 a.m. 0 comentarii
luni, octombrie 13, 2008
DVD-RW LG GH22
Acest DVD-RW are un pret foarte avantajos deoarece este doar la 69 de ron si are garantie de 24 de luni si multeinformatii dupa parerea mea bune cum ar fi: -viteza de citire de 48x
-viteza de scriere CD 48x
-viteza de citire DVD 22x
-viteza de rescriere CD, DVD 32 si respectiv 8x
-are o interfata IDE
In concluzie este foarte bun dece cumparati nu ezitati.
Publicat de Negrutiu la 11:33:00 a.m. 0 comentarii
marți, octombrie 07, 2008
Placa de baza GA-M68SM-S2L
Placa de baza Gigabyte GA-M68SM-S2L, Socket AM2, Chipset nForce 630a+GeForce 7025, FSB 1000 HT, 2xDDR2 Dual Channel 800/667/533, 1xPCI-E x16, 1xPCI-E x1, 2xPCI, 1xPATA 133+4xSATA II 300, RAID 0/1, Sunet HD 5.1, Video OnBoard GeForce 7025, LAN, 10xUSB v.2.0, ATXplacile de baza GIGABYTE din seria S cu indicativul Smart ofera un pachet bogat de software, incluzand Download Center, @BIOS, Q-Flash, Xpress Install, Boot menu, si Smart Fan. Gestionarea BIOS-ului si a driver-elor devine acum mai facila si mai prietenoasa prin intermediul elementelor Smart
Safe este elementul cheie al seriei de placi GIGABYTE S, cuprinzand urmatoarele elemente: design hardware deosebit, intorit de protectia Virtual Dual BIOS, precum si de tehnologia BIOS Setting Recovery. Pachetul de software unic, ce contine Xpress Recovery 2, PC Health Monitor, HDD S.M.A.R.T., si C.O.M. imbunatateste stabilitatea si increderea pe care o acorzi PC-ului tău.
Aceasta placa de baza este buna are un pret avantajos, fata de alte placi care sunt si mai scumpe si mai proaste din punctul de vedere a performantei, vio recomand tuturor.
Publicat de Negrutiu la 12:24:00 p.m. 0 comentarii
luni, septembrie 29, 2008
Opriti defrisatul padurilor
- Logoul trebuie sa fie original - logo de sus a fost facut de mine, de la A la Z.
- Logoul trebuie sa aiba un impact vizual puternic - culorile sunt cat de cat intense, iesind in evidenta copacul din mijloc. Astfel, imaginea are un oarecare impact vizual.
- Logoul trebuie sa fie usor de memorat - fiind foarte simplu si dominand culoarea verde, logoul de mai sus este usor de retinut.
- Logoul trebuie sa sustina brandul - in cazul logoului de mai sus, brandul este actiunea la care participa acesta, adica protejarea naturii.
- Logoul trebuie sa vinda - in cazul acesta nu e vorba ne nicio vanzare, logoul reprezentand o actione voluntara.
Publicat de Negrutiu la 12:12:00 p.m. 0 comentarii
joi, septembrie 25, 2008
Menumorut pe santier


.

Pozele au fost facute de cuplul format din Kristof Stefan si Sibinescu Vlad made by Brancusi
Publicat de Negrutiu la 10:02:00 a.m. 0 comentarii
Teoria substractiva aculorii

Publicat de Negrutiu la 9:25:00 a.m. 0 comentarii
joi, septembrie 18, 2008
A inceput scoala!?!
Publicat de Negrutiu la 9:45:00 a.m. 5 comentarii
joi, iunie 19, 2008
De ce are nevoie scoala?
In primul rand scoala are nevoie de cabine de dus dupa ce iesim de la ed fizica, sala de culturism sau de kikboxing si antrenori buni, in pauze sa se asculte muzica la boxele de pe coridor, sase faca cursuri de inot si piscina, sauna, solar, sa se dee corn si lapte, ora de ed fizica sa nu fie asa de epuizanta, de antre nori de fotbal, instructori de condus
Publicat de Negrutiu la 9:19:00 a.m. 0 comentarii
miercuri, iunie 18, 2008
Principiul de functionare scannerul
Publicat de Negrutiu la 9:16:00 a.m. 2 comentarii
joi, iunie 12, 2008
marți, iunie 03, 2008
Conector
A treia arie acoperită de RS-232 se referă la interfaţa mecanică (conectorul). În particular, RS-232 specifică un conector cu 25 pini. Aceasta este marimea minimă a conectorului care permite folosirea tuturor semnalelor definite în secţiunea funcţională a standardului. Aşezarea pinilor în cadrul acestui conector este arătată în figura 3.3.
Deşi RS-232 specifică un conector cu 25 de pini, trebuie menţionat ca deseori nu este folosit acest conector. Aceasta datorită faptului că cele mai multe aplicaţii nu au nevoie de toate semnalele definite şi deci un conector cu 25 pini este mai mare decât ar fi necesar. Se folosesc alte tipuri de conectori, cel mai popular fiind cel cu 9 pini DB9S, care este de asemenea ilustrat in figura 2. El este suficient pentru aplicaţiile uzuale (cum ar fi un modem), permiţând transmisia si recepţia semnalelor necesare acestor aplicaţii.
Publicat de Negrutiu la 10:28:00 a.m. 0 comentarii
marți, mai 27, 2008
joi, mai 22, 2008
Fotoreportaj
Reportaj înfăţişat printr-o succesiune de fotografii, în special instantanee, însoţite de un text explicativ, care prezintă un eveniment, un fapt divers sau unele aspecte (actuale) din viaţa economică, politică, culturală, sportivă etc.
Publicat de Negrutiu la 10:17:00 a.m. 0 comentarii
miercuri, mai 21, 2008
Regulile titlului
Titlul unui articol trebuie să apară aldin (îngroşat) pe prima linie. Titlul sau subiectul unui articol este în general parte din prima frază a unui articol în mod natural, însă unele articole au pur şi simplu nume.
Titlul articolului trebuie ales cu grijă, ţinând cont de următoarele:
- Titlul trebuie să exprime, într-o formă atât succintă cât şi corectă, conceptul la care se referă articolul.
- Dacă acelaşi termen se poate referi la două sau mai multe concepte diferite, titlul va conţine şi o informaţie suplimentară care să ajute la clarificarea subiectului. În cazul în care unul dintre sensurile posibile este mult mai răspândit decât celelalte, articolul care discută acel sens poate să nu aibă nici o precizare în titlu.
Titlul paginilor
- Forma propoziţiei. Este preferată scrierea cuvintelor cu minuscule, în afara numelor care au literă iniţială mare şi a situaţiilor când există capitalizare originală din partea autorului.
- Titlul subpaginilor ar trebui să fie separat de titlul rădăcină printr-un slash (
[[Titlu/Capitolul 1]]
). Numele secţiunii ar trebui să îl reflecte pe cel prezent în lucrarea respectivă (Capitolul II, Capitolul 2, Actul 2 etc).
Două rânduri sub titlu vor fi precizaţi profesorii coordonatori şi autorii. Pe rânduri distincte şi succesive vor fi trecute numele autorilor (pentru fiecare autor va fi precizat la începutul rândului cuvântul „Autor:”). Lucrările trebuie tehnoredactate în limba română, în Microsoft Word, folosindu-se stilul „Times New Roman”, cu o înălţime de 12 puncte. Titlurile din corpul lucrării vor fi evidenţiate prin centrare şi un cord de 16 puncte înălţime, în timp ce subtitlurile vor fi indentate la nivelul primului paragraf, vor avea o înălţime de 14 puncte şi corpul literelor de tip italic.
Publicat de Negrutiu la 12:34:00 p.m. 0 comentarii
marți, mai 20, 2008
Piramidele egiptene
Piramidele Egiptului au fascinat si captivat imaginatia oamenilor înca din zorii istoriei. În secolul al V-lea î.Hr., celebrul Herodot descria calatoria sa în tara Marelui Hapi (Nilul), remarcând piramidele. Mai târziu, alti calatori greci si romani le-au admirat si chiar au avut ambitia nesabuita, dar atât de omeneasca, sa le escaladeze. Apoi, descrierile europene ale piramidelor se opresc abrupt pentru… mai mult de un mileniu, dupa declinul si caderea Imperiului Roman, în secolele al IV-lea – al V-lea d.Hr. Timpul si nisipul desertului între timp acoperise sau îngropase multe dintre ele. | ![]() |
Între 2630-1530 î.Hr. pe pamântul Egiptului au fost construite peste 90 de piramide regale. Timp de aproape un mileniu de istorie si civilizatie, constructiile în forma de piramida au evoluat de la o serie de terase suprapuse în trepte (cam ca etajele tortului miresei!), la structura piramidala în panta. Doua superlative, înca neegalate, s-au impus înca de atunci. Cea dintâi piramida, astazi cunoscuta specialistilor, dar si publicului larg, ca piramida în trepte de la Saqqarah, a fost ridicata în timpul domniei faraonului Djeser (aprox. 2630-2611 î.Hr.). Cea mai mare (ca dimensiuni) piramida a fost construita pentru faraonul Khufu, pe locul actualei localitati Giza. Denumita si Marea Piramida, aceasta este singura dintre Cele Sapte Minuni ale lumii care a supravietuit.
Piramidele s-au dezvoltat din mormintele regale ale perioadei de început a istoriei egiptene. În primele doua dinastii (2920-2770 si 2770-2649 î.Hr.) regii erau îngropati în orasul Abydos, în morminte acoperite cu o movila de nisip în interiorul unor ziduri de caramida. Din dinastia a treia (2649-2575 î.Hr.) faraonii au fost înmormântati sub un dreptunghi urias de caramida de pamânt, numit mastabas, de la termenul arab însemnând “bancheta/banca”.
Piramidele egiptene au servit atât ca morminte (probabil de tip cenotaf) pentru regi si regine, cât si ca punct de plecare a activitatilor religioase. Când un faraon sau sotia sa mureau, trupurile le erau tratate cu substante speciale, cu multa grija si atentie, iar apoi erau învelite în fâsii de pânza, pentru a fi pastrate ca mumii. Potrivit credintelor funerare egiptene, mormântul de tip piramida, unde se presupune ca ar fi fost asezata mumia era, era locul prin care faraonul putea trece în viata de dupa moarte. În Vechiul Regat (cca. 2575-2134 î. Hr.), artistii egipteni au cioplit hieroglife pe peretii camerei funerare destinate pentru a-l proteja pe monarhul defunct, în calatoria sa în lumea de dincolo. Aceste scrieri hieroglifice – imnuri, formule magice, instructiuni despre modul de comportament care trebuia adoptat dinaintea zeilor – se numesc Textele Piramidelor.Publicat de Negrutiu la 9:09:00 a.m. 0 comentarii
marți, mai 13, 2008
marți, mai 06, 2008
Ce mi-am propus in vacamta si ce am relizat
Publicat de Negrutiu la 9:31:00 a.m. 2 comentarii
joi, aprilie 10, 2008
Spectrofotometru
Spectrofotometrele speciale pentru aplicatii in dizolvarea tabletelor prin utilizare de software CECIL T DeneQest este destinat analizei ADN/ARN si biologiei moleculare SPECTROFOTOMETRUL UV-VIS contrlat de microprocesor cu Sistem dizolvare particule, calibrare, autotestare, cautarea picului automata include interfata RS 232
Publicat de Negrutiu la 10:16:00 a.m. 0 comentarii
miercuri, martie 26, 2008
joi, martie 06, 2008
Interviul unei ''super -vedete''
Pe data de 04- 03-2008 a avut loc un meci de baschet care disputat intre echipa de baschet
CSM Oradea vs CSM Mioveni incare s-a inregistrat un scor record la scorul de 100 la 50.Avem aici pe unul dintre cei mai buni marcatori ai meciului pe domnul Kristof Stefan:
R:Buna ziua domnule Kristof;
K:Buna ziua;
R:Cum vi s-a parut acest meci?
K:Acest meci a fos unul dintr cele mai reusite ale mele in care am marcat 60 de puncte mai rar se intampla sa marchez asa multe in celelalte meciuri nu marcam mai mult de 30 de puncte.
R:Cum ti s-a parut acest scor de 100-50?
K:Scorul este unul bun dar nu mi se datoreaza totul mie pentru ca nu numai eu am facut acest meci ci intreaga echipa in frunte cu mine am reusit sa marchez atatea puncte.Cred ca acest meci a intrat in istoria meciurilor de baschet romanesc.
R:Cam atat de aici de la sala de sport ,, Antonio Alexe " din Bihor la revedere.
Publicat de Negrutiu la 9:34:00 a.m. 0 comentarii
joi, ianuarie 24, 2008
marți, ianuarie 15, 2008
Tip procesor-Intel Celeron M
Frecventa procesor-M 530 (1,73Ghz, 1MB L2, 533 Mhz) Intel 64
Memorie cache L2-1 MB
Memorie RAM (Mb)-512
Tip memorie RAM-DDRII 667Mhz SoDIMM
Tip display | 15.4" Widescreen |
Rezolutie display (pixeli) | WXGA (1280x800), CrystalBrite (200-nits, 8ms) |
Controler video | Integrata 3D, Intel® 960GML, GMA X3100 |
Memorie video | Intel® DVMT 4.0 (64-358MB shared, DirectX® 10) |
HDD | 80GB S-ATA |
Viteza de rotatie HDD (rpm) | 5400rpm |
Unitati citire/scriere | DVD-RW SuperMulti 8X |
Audio | Sistem audio stereo High-definition, MS Sound compatible; Microfon incorporat |
LAN/Modem | Ethernet 10/100/1000Mbps, 56K V.92 Modem |
Wireless | 802.11b/g |
Bluetooth | Nu |
Interfete | 4 porturi USB 2.0, External display (VGA) port; Headphones/speaker/line-out port; Microphone-in jack; Line-in jack; Ethernet (RJ-45) port; Modem (RJ-11) port; DC-in jack |
Sistem de operare | Linux/Free Dos |
Sloturi de extensie | 1 x ExpressCard™/54 slot |
Alte caracteristici | Notebook cu design Gemstone, display CrystalBrite cu 8ms, 1 x SoDIMM liber; Acer QuicCharge™ technology (3-ore charge-in-use); Drivere Vista si XP: ftp://ftp.acer-euro.com/notebook/aspire_5315/vista/Drivers/ |
Tehnologie baterie | Lithium Ion, 6 cells |
Durata functionare baterie | pana la 2 ore |
Incadrare in functie de greutate (Kg) | intre 2.5 si 2.99 |
Incadrare dupa diagonala LCD (inch) | intre 15 si 16.9 |
Publicat de Negrutiu la 10:06:00 a.m. 0 comentarii
joi, ianuarie 10, 2008
Ceva jocuri
http://www.jocuri-belea.com/game/229/Penalhttp://www.miniclip.com/games/dune-buggy/en/ty-Fever.htmlhttp://www.miniclip.com/games/bp-ultimate-rally-challenge/en/
Publicat de Negrutiu la 10:41:00 a.m. 0 comentarii
Programe utile pentru calculator
Publicat de Negrutiu la 9:39:00 a.m. 1 comentarii